INSTRUMENTELE BEHANDELING Een instrumentele behandeling kan zowel preventief als curatief zijn en kan onder andere uit volgende handelingen bestaan: Verwijderen van overtollige eeltvorming en likdoorns, verwijderen van ingegroeide teennagels, wondzorg Dunner frezen van schimmel- en/of kalknagels Naast een medische voetverzorging kijkt de podoloog hoe het probleem definitief kan verholpen worden, door middel van: ORTHONYXIE Een te sterk gekromde nagelplaat kan drukpijn geven ter hoogte van de huid of kan de nagel zelfs doen ingroeien. Door een nagelbeugel kan de nagelplaat gecorrigeerd worden. Een beugel wordt steeds op maat van de nagel vervaardigd en aangepast. Deze wordt op de nagelplaat bevestigd om de kromming van de nagelplaat één- of tweezijdig te verminderen.
ORTHOPLASTIE Beter bekend als een silicone-orthese. Deze hulpmiddelen worden vervaardigd met als doel een correctie of ontlasting uit te voeren van een bepaald segment ter hoogte van de voet. Bij orthoplastie worden één of meerdere soorten siliconen gebruikt. Deze specifieke materialen worden in allerhande vormen en modellen gebruikt, bv. steeds terugkerende likdoorns tussen of op de tenen, correctie van hamer- en klauwtenen, amputatie van één teen, Hallux abducto valgus…
ZOOLTHERAPIE Voor we zolen maken, starten we met een vraaggesprek en een biomechanisch & klinisch onderzoek. Hierbij wordt de beweeglijkheid van de gewrichten nagekeken alsook spiertestings en de gang-en/loopanalyse op begane grond of loopband. Hierbij worden de bewegingen van je lichaam opgenomen en geanalyseerd.
Wanneer zooltherapie noodzakelijk is, zullen de voeten digitaal met een 3D-scanner ingescand worden. Deze beelden komen digitaal terecht op onze computer, waarbij de podoloog via een softwaresysteem de zolen gaat maken. De zolen worden door een CAD-CAM systeem volledig uitgefreesd en worden enkele dagen na consultatie afgeleverd aan de patiënt. De zolen zijn vervaardigd uit verschillende hardheden EVA. Dit materiaal is afwasbaar en enorm duurzaam.